Saturday, October 1, 2011

Husbend workaholic

Adakah husbend anda workaholic? atau terpaksa menjadi individu workaholic atas desakan office tempat dia bekerja? atau terpaksa berbuat begitu demi mencari wang lebih? atau kerana mahu membuktikan kpd boss bahawa dia setia dan sanggup bekorban apa sahaja demi kerjanya?
Hmmm..... agaknya yg mana satulah sebab2 husbend Sya menjadi begitu kan? Melalui pengetahuan ajaib Sya ni, rasanya husbend menjadi seorang yg workaholic disebabkn oleh desakan di tempat kerjanya yg selalu meng-compulsory kan kehadiran pekerja kerana kepentingan sendiri!
Kepentingan sendiri? Wah.,.. agak keterlaluan kah kalau Sya tuduh cakap  macam ni? 

Wang bukan segala-galanya!

Bukan apa, Sya kadang3 rasa mcm tertekan pulak bila asal weekend datang je, dia terpaksa bekerja sedangkan dalam offer letter/contract, working time is 9-5 n mon-Fri. Saturday pulak half only but certain week do not need to come to office... hurmmm....
Sya pernah working in HR n we oso handle employee's wellfare....dari segi ni Sya tertanya jugak bagaimana dengan mgt company tu kan...
Eh...., cuba fikirkan tentang keadaan/kesihatan employee tu if everyweek (7days) terpaksa datang bekerja then continuously to nextweek... so total working dah jadi 12days... direct working 12days from morning till night.. it's crazy!!! too much!! n sangat tak patut.. itu belum lagi kalau the next weekend terpaksa juga kerja kalau ada function last minute lagi kan? dah jadi 14 days working kan? hisyyy!!! sangat2 melampau la.... tak terfikirkah tentang kesihatan n how's staffs life tu? dia pun nak kena spend time with family dia jugak... 

Ni time bahagia je... <3

Oh my dear husbend... aku tersangatlah bohsan duduk dirumah sendirian... kalau lah boleh keluar jalan2 ke... sopping2 ke (gaji dah kuar katakan =)) kan ke bagus? boleh kita spend time bersama2 since kita pun baru je beberapa bulan berkahwin... weekdays dah masing2 kerja... just have time during weekend... 
Rindunya masa lalu...

2 comments:

  1. wahh.. bahagianya kalian... =)

    ReplyDelete
  2. ish2.... bahagialah sangat... xde maknanya.... =(

    ReplyDelete